Bet365 – история за едно главоломно развитие

Bet365 е истински гигант за онлайн хазартната индустрия. Хазартният сайт е онлайн от 2001г., но историята на компанията, която седи зад него, може да бъде проследена още през 70-те години на ХХ век.

В тази статия ще ви разкажем историята на най-голямата компания за хазартни игри в днешни дни, която започва от няколко пункта в различни части на град Стоук и стига до бизнеса за милиарди, който е в днешни дни.

Питър Коутс и началото на Bet365

Действителната история на Bet365 започва през 1974 г. Това е моментът, в който предприемачът на име Питър Коутс закупува няколко пункта за залози във Великобритания. По това време, Коутс е собственик на друг бизнес в сферата на кетъринга и новата авантюра със залозите е приемана не толкова на сериозно към този момент. Той обаче не оставя новия си бизнес изцяло на заден план и постепенно го развива, като след няколко години основава веригата Provincial Racing Chain и придобива още няколко пункта за залози. Все пак, тази верига продължава да бъде само един от няколкото бизнес интереси на Коутс и е абсолютно сигурно, че тогава той е нямал никаква представа колко добре ще се развие той.

Докато дъщеря му Денис е в тийнейджърските си години, тя работи като касиер в един от пунктовете. След като завършва висшето си образование, тя влиза в ролята на управител на цялата верига. Амбициозната млада дама е решена да подобри бизнеса и към края на последното десетилетие на ХХ век забелязва колко бързо се развиват онлайн залозите. Там Денис вижда бъдещето на бащината компания.

Преместване онлайн

Фактическото създаване на бранда Bet365 е през 2000 г., когато Денис закупува домейн адреса bet365.com за около 25 000 щатски долара от търг в платформата Ebay. Питър тегли заем, залагайки съществуващите си пунктове за залози, и Денис започва здрава работа. През следващата година, тя има готово и модерна за времето си платформа за спортни залагания, както и сформиран екип от специалисти в залаганията. През март 2001 г., новият хазартен сайт е готов да започне работа.

Едно нещо, в което Bet365 изпъква пред конкуренцията си още от това време, е огромното количество пазари, които предлага. В началото на века, повечето сайтове приемаха залози единствено за основните спортове, но Bet365 първи започна да включва в програмата си и много по-слабо познати лиги и турнири, както и някои по-нетрадиционни спортове.

Идеята зад предлагането на толкова голямо покритие е клиентите винаги да могат да намерят на какво да заложат, без значение по кое време на деня или нощта влизат в сайта. Концепцията сработва и Bet365 се утвърждава като един от най-реномираните онлайн букмейкъри. В момент, когато много от сайтовете са били управлявани от компании, за които хората нищо не са чували, фактът, че тази букмейкърска къща се ръководи от компания с физическо присъствие във Великобритания също спомага за нарастващия интерес към Bet365.

Растежът

Растежът на Bet365 през следващите години е впечатляващ. Дори когато най-големите имена в букмейкърската индустрия – като William Hill и Ladbrokes – навлизат на онлайн пазара, Bet365 запази позициите си и продължи да привлича все повече клиенти.

Компанията винаги е показвала интересът си към иновациите, като повечето от екстрите, които виждате в онлайн букмейкърите днес, бяха въведени първо от Bet365, в това число и залозите на живо.

Сайтът се обогати с течение на времето и бяха добавени редица други хазартни услуги като покер и казино.

През 2004 г., сайтът започна да навлиза във все по-широки пазари, предлагайки версии на много други езици, освен английския. Това някъде е времето, когато Bet365 започна да придобива по-голяма популярност и в България.

През 2005 г., компанията продаде всичките физически пунктове и се съсредоточи единствено върху онлайн залаганията.

През следващите години Bet365 продължи да добавя нови и нови функции и пазари, както и продължи главоломното си увеличаване на пазарния дял.

Днес, компанията, започнала от няколко пункта за залози през далечната 1974 година, е най-големият оператор на спортни залози в света с над 23 млн. клиенти, годишна печалба от няколкостотин милиона евро и оборот за милиарди.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Партньори